sararisa-craft on the go!

sararisa-craft on the go!

24 March 2010

DIY ribbon storage / dispenser

sara ada masalah macam mana nak simpan ribbon,walaupun tak banyak tapi tangan2 si budak bertuah selalu tarik2...menyebabkan ribbon jadi kusut... biasanya sara simpan dalam kotak...banyak pakai space dan paling tak suka bila nak pakai kena keluarkan semua ribbon nak cari...so pikir punya pikir sara rasa...cara ni paling sesuai,jimat space dan lebih selamat dr tangan2 si budak bertuah...hehehe

bahan2nya ialah sara pakai non woven bag...(kan banyak yg u all dpt yg free2 tu kan)
sara pakai bentuk mcm ni...rasanya lebih sesuai kot (beg ni mr.hubby dapat dr hotel kat putrajaya, diorg letak suratkhabar gantung kat pintu...hehehe)

sara potong bawahnya,sbb rasa mcm panjang sangat,jahit velcro


bawahnya sebelum potong ( berlubang jugak tak pun...still kena jahit)

pastu gunting la kecik2 kat bahagian badan beg tu,jgn besar sangat,biar sesuai dengan saiz ribbon

hasilnya.............................................................................................
V
v
v
v
v
v
v
v
v
v





ok tak??
kalau kawan2 ada idea lebih baik,senang dan penting murah...share ngan sara ye...tinggalkan link dekat ruangan komen...nanti sara terjah...sambil2 tu share lah jugak mcm mana u all simpan ribbon dan stuff2 yg lain (please jgn suggest sara beli je storage,sbb sara dah survey tp harganya agak mahal..huhuhu...kecuali ada yg nak sponser saya..hahaha)... jom tukar2 idea...


6 comments:

FionaChan said...

hmm what about this? http://image.orientaltrading.com/otcimg/65_85104l.jpg

halizda said...

jom jenguk blog saya kemudian try.
kosnye saya jamin semua mampu.
http://duniahalizda.blogspot.com/2010/03/ribbonyard-storage.html

sararisa said...

thanks...good idea..

aimi-san said...

akak leh gak mcm wat kait ala tikar kat wven beg~
nice gak~ nmpk klasik~ :)

Yati said...

Sara,
kat Giant ada jual drawer kecik-kecik. RM17 je.

kak ngah said...

hm kreatif jgk,tk terfikir lak saya.slm perkenalan..jom .saya dh add awak.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

visit from: