sararisa-craft on the go!

sararisa-craft on the go!

03 August 2010

craft tools

hari ni dating ngan mr.hubby gi tengok SALT kat dataran pahlawan... sebelum movie start sempat lagi ajak hubby pusing2 kat situ... eh terjumpa plak DAISO!!! yey!!! sangat seronok... mana taknya selalu org duk citer daiso kat kl sana kan..bukan senang nak turun kl lagi pun...huhu,so bila dah ada kat melaka ni sangat la sukeeee...
oleh sebab tak prepare pun nak shopping2 so tak tau nak beli apa...hehehe cuma perasan stok felt sangat terhad...yg printed pun tak de...huhuhu sayangnya!
tp sara sempat beli ni je...nanti nak kena bawak duit banyak2 nih...baru puas hati soping!


dari kiri tu wooden paper knif..also jugak boleh pakai as paper creaser
paper creaser ni gunanya utk melipat kertas...kalau biasa bila lipat kita akan tekan dengan jari je kan... so bila pakai paper creaser ni lipatan kertas lebih tajam dan kemas

yg kaler kuning tu craft punch...just nak tambah collection je pun..hehehe

yg biru tu compass cutter... gunanya utk potong kertas berbentuk bulat...so tak yag gunting lagi dah...gile senang!!! yahoooo!! dekat situ dah siap ada ukuran dia nak saiz berapa cm...paling besar ialah 15cm... cuma tengah fikir cam ne nak tukar mata pisau tu kalau dah tumpul...hehehe....

8 comments:

tricksrex said...

hehe
kalo masuk daiso teros jadi kelabu mata

T.H said...

daiso mmg best la.. nak pergi la.

Ila said...

hye sara...

kat melaka rupanya dah ada satu lagi daiso...
kat jusco bandaraya...friend of mine bagi tau..tingkat atas...

nnt nak g lah jugak..:)

Josh said...

Hi, hope it's OK to contact you here. We would love to include your blog on our giveaway search engine: Giveaway Scout (http://www.giveawayscout.com). Have a look and if interested, use our online form to add your blog (http://www.giveawayscout.com/addblog/ ). thanks, Josh

gunturina said...

O Sara duk Melaka jga rupanya..

Ermm.. 1st time g daiso dataran pahlawan 2 xda benda yg sy bkenan, mula2 nak beli set coverd button 2 tp dh habis tggal refill shja. Saya cuma beli bento lunch box dia yg ada kartun sbb comel sgt.

Next time g sy nak beli lunch box color yellow , set coverd button, jigsaw puzzle DIY & blackboard paper pla..

sararisa said...

tricksrex ~ ye sangat kelabu mata...hehehe

T.H ~ ye sangat best...lagi best ada duit banyak...

ila~ owh ye ke?? dekat la tu ngan umah sara...sara pun tak tahu...so tak yah la redah bandar cam ni...yey!!

josh ~ ok will do!

gunturina ~ craft supply tak banyak lak kat situ...huhu.. tp bento tu mmg cumil...ingat nak beli tp malasnya nak bawak masuk pangggung hehehe... so KIV dulu lah...

Noor Azean Ramlan said...

Salam pn. Sararisa. senang je saya tengok puan buat hasil keje seni puan. puan nak tanyalah...compass cutter tu kat daiso berapa yer?terima kasih

sara82 said...

noor azean ~ rm5 je!! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

visit from: